ert archive         goneis16 17   

Η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κατηγορία: Εορτές
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2023

 

polyt2

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Aίθουσα Eκδηλώσεων του σχολείου μας η σχολική γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973. Την επιμέλεια της γιορτής είχε η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Παπαπολυζοπούλου Ελένη και η παρουσίαση της έγινε από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας.

Μέσα από βίντεο, ποιήματα, τραγούδια και χρονικά δόθηκαν στα παιδιά ερεθίσματα για να κατανοήσουν τη σημαντικότητα αυτού του γεγονότος για την πατρίδα μας και να εκτιμήσουν το αγαθό της ελευθερίας.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της χορωδίας και της ορχήστρας που πλαισίωσαν τα κείμενα και τα ποιήματα της γιορτής αλλά και συνόδεψαν τον καθηγητή κο Δάφο Δημήτριο και τη μαθήτρια Βλαχοστέργιου Αθανασία που ερμήνευσαν τραγούδια του Πολυτεχνείου.

polyt1

Γιορτή τριών Ιεραρχών

Κατηγορία: Εορτές
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2021

treis ierarxes 708 1

Σήμερα, 30 Ιανουαρίου, είναι η γιορτή των γραμμάτων, είναι η ημέρα που γιορτάζουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές, σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. 

Γιορτάζουμε τους τρεις μεγάλους Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Σύμφωνα και με τους τρεις μεγάλους Ιεράρχες, το πιο βασικό χαρακτηριστικό, η πιο σημαντική παιδαγωγική αρχή είναι το παράδειγμα του δασκάλου στην εφαρμογή όσων διδάσκει.

«Τον δε παιδεύοντα, ου διά ρημάτων μόνον, αλλά και  διά πραγμάτων παιδεύειν χρή», λέει ο Ιερός Χρυσόστομος.

Οι πράξεις του δασκάλου και το παράδειγμά του, όχι μόνον η διδασκαλία, είναι είναι αυτά που συντελούν στην παιδεία.

«Δει τον προεστώτα του λόγου τύπον προκείσθαι τοις πάσιν παντός καλού, κατορθούντα πρότερον α διδάσκει», μας λέει ο Μέγας Βασίλειος.

Εκείνος που διδάσκει, πρέπει να είναι παράδειγμα κάθε καλού για όλους και να εφαρμόζει πρώτος αυτά που διδάσκει.

«Μισώ διδάγμαθ’ οις ενάντιος βίος», αναφέρει ο Γρηγόριος ο Θεολόγος. 

Μισώ τη διδασκαλία που είναι αντίθετη στη ζωή. 

Χρόνια πολλά σε όλους τους μαθητές και σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς!

28η Οκτωβρίου: Η παρέλαση του Σχολείου μας

Κατηγορία: Εορτές
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017

Χιλιάδες Λαρισαίοι παρά τον μουντό καιρό και το ψιλόβροχο (κυρίως προς το τέλος) βρέθηκαν  στη Κεντρική πλατεία και τους δρόμους της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μικροί και μεγάλοι κρατώντας σημαίες στα χέρια γιόρτασαν την επέτειο του «ΟΧΙ».

girls

Το Σχολείο μας, για μια φορά ακόμη, ενθουσίασε όλους μας με το σθένος και την υπερηφάνια που ανέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά και με την ανθρώπινη πλευρά μιας και φορούσαν τις μαύρες κορδέλες στο στήθος τους εις ένδειξη πένθους.

boys

 

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο της παρέλασης του Σχολείου μας και πλήθος φωτογραφιών στο φωτογραφικό άλμπουμ του Σχολείου μας.

 

 

 

 

Δείτε εδώ το βίντεο της παρέλασης του 12ου Γυμνασίου

Παρακολουθήστε ολόκληρη την μαθητική παρέλαση (από το onlarisa.gr)

 

 

 

 

 

Αποκριάτικη θεατρική παράσταση του Σχολείου μας

Κατηγορία: Εορτές
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και φέτος στο Σχολείο μας! Μια παράσταση από αυτές που εδώ και 7 συνεχόμενα χρόνια δημιουργεί στο Σχολείο μας η φιλόλογος κ. Μάγδα Τρακάλα! Το ... menu της ημέρας περιελάμβανε πανέμορφα και πανέξυπνα σκετς, βγαλμένα μέσα από πετυχημένες διαφημίσεις, θεατρικές παραστάσεις, διαχρονικές ταινίες κινηματογράφου/τηλεόρασης αλλά και απίστευτους αυτοσχεδιασμούς! Οι συντελεστές ετοίμαζαν εδώ και καιρό την κάθε σκηνή του θεατρικού με υπομονή κι επιμονή!

Στο τέλος βέβαια δεν παρέλειψαν να μιμηθούν, ποιούς άλλους: όλους εμάς τους καθηγητές/τριες! που ζούμε μαζί τους, φωνάζουμε, ακούμε, συμφωνούμε, διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε αλλά πάνω απ' όλα ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!

apokries640480

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο Αποκριάτικο λεύκωμα του 8ου Λυκείου

 

Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2017

Κατηγορία: Εορτές
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 28 Οκτώβριος 2017

Μια λιτή και απέριττη γιορτή, παρακολούθησαν μαθητές, γονείς και καθηγητές οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο Σχολείο μας. Η γιορτή, την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής του Σχολείου μας κ. Αποστόλου Αντώνης ήταν πολύ καλή.

Προηγήθηκε η ανάγνωση του Πρακτικού του Συλλόγου από την καθηγήτρια κ. Καρδά Δώρα

giorti2810171

Ακολούθησε η παράδοση - παραλαβή της Σημαίας προς την Σημαιοφόρο μαθήτρια και τους παραστάτες για την αυριανή Σχολική παρέλαση και τέλος όλοι μας «ταξιδέψαμε» μέσα από τις αφηγήσεις των μαθητών και τα εκπληκτικά βίντεο στην τότε εποχή.

giorti2810172

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι αριστεύσαντες του προηγούμενου Σχολικού Έτους στους οποίους δόθηκαν τα βραβεία και αριστεία.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να δοθεί στις ευχαριστίες του Συλλόγου Διδασκόντων προς τον απερχόμενο Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Τσιχουρίδη Χαρίλαο ο οποίος θα προσφέρει πλέον από την πλευρά του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος)